kwaliteitsverschillen

We hebben grofweg 3  verschillende kwaliteiten namelijk Origineel, refurbished en imitatie.  en hieronder willen we aangeven waaraan je de verschillende type onderdelen kunt herkennen en wat ze precies betekenen.

 

Origineel 

In origineel is maar in 1 versie verkrijgbaar en word uitsluitend geleverd door de fabrikant van het merk zelf. Er zijn merken smartphones waar volledig origineel zelden of niet gebruikt wordt vanwege verschillende oorzaken, en er zijn smartphone merken waar zelden een imitatie LCD scherm voor gebruikt worden, en je dan alleen kunt kiezen voor Refurbished (origineel hergebruikt LCD) of volledig origineel en nieuw.

 

Refurbished 

Refurbished is een term die je de laatste tijd steeds meer tegenkomt, en wordt vaak gebruikt om een tweedehands onderdeel aan te duiden. Officieel betekent het het recyclen en renoveren van een product. In de telefoon branche is refurbished en half origineel vaak hetzelfde. Het LCD beeldscherm wordt bij een kapot glas vaak samen vervangen, en deze nog goed werkende oude LCD schermen worden hergebruikt. Dit hergebruikte originele onderdeel krijgt dan, vaak in china, een nieuwe glasplaat waardoor deze opnieuw kan worden aangeboden en een tweede leven krijgt. Dit noemen we dan de half originele schermen.  De kwaliteit van refurbished schermen is over het algemeen goed, maar wel wisselend, en sterk bepalend wie de glas montage heeft uitgevoerd.Wij beschikken over de beste kwaliteit refurbished schermen en geven hierop dezelfde garantie als een 100% origineel scherm.

 

Imitatie

Naast de refurbished kwaliteit kun je ook kiezen voor een imitatie scherm, ook wel kopie scherm genoemd. Imitatie betekend dat het een volledig nieuw onderdeel betreft maar gemaakt door een andere fabrikant. Uiteraard is het onderdeel wel specifiek bedoeld voor een bepaald toestel, dus de pasvorm en alle functies blijven behouden, en ziet het er exact hetzelfde uit. Doordat andere fabrikanten populaire merk onderdelen namaken is de prijs gunstiger, maar de kwaliteit wel een fractie minder als volledig origineel. Vaak is een kopie / imitatie LCD scherm te herkennen aan iets fletsere kleuren of een mindere kijkhoek, het beeldscherm is dus iets minder mooi. Wel moeten we hierbij opmerken dat dit verschil in kleur meestal alleen opvalt als je twee dezelfde telefoons naast elkaar hebt liggen en goed vergelijkingsmateriaal hebt. De aanraak gevoeligheid is zelden anders bij deze schermen. Veel verzekeringsmaatschappijen, grote winkelketens en alle NL providers gebruiken bij de reparatie van veel populaire smartphones deze kopie schermen. Kort gezegd is het dus de meest gebruikte kwaliteit die wordt gebruikt, omdat het wat prijs kwaliteit betreft prima is. 


Heeft u nog vragen ? Bel 06-43555923 of stuur een e-mail

Terug