Wat te doen wanneer je iPhone in het water gevallen is?

Afbeeldingsresultaat voor waterschade iphone

 HELP! Mijn iPhone is in het water gevallen!

Je kent het wel: je hebt een paar borrels op en je wordt gebeld door je oma precies op het moment dat je naar het toilet loopt. Met je telefoon aan je oor besluit je op te nemen en je te wagen aan‘s werelds meest onmogelijke opgave voor elke man: multitasking. Plassend probeer je aan je lieve oma uit te leggen dat je niet gedronken hebt -en dat overigens nooit doet- tot het moment dat je mannelijke genen doen waar ze ontzettend goed in zijn: falen in multitasken. Vanwege een onverklaarbare reden beweeg je je hoofd zo dat de prachtige iPhone-tussen-oor-en-schouder-constructie onderbroken wordt en je telefoon in slow-motion een olympische duik in het reservoir van je toilet maakt. In een split-second discussie in je hoofd wordt het besluit genomen dat je iPhone je meer lief is dan je hygiënische principes en graai je snel je iPhone uit het toilet. Wanhopig kijk je ernaar, wat moet ik doen? Is dit het einde? Hoe krijg ik mijn telefoon ooit weer aan de praat?

Daarvoor is Into Repair in het leven geroepen. Hierbij 4 tips: Wat te doen wanneer je iPhone in het water gevallen is?

 

Stap 1: Zet je telefoon niet aan (zet hem uit!)

Je kunt het je nog wel herinneren: niet gaan föhnen in bad want elektriciteit en water betekent ruzie. Hetzelfde geldt voor je iPhone. Wanneer stroom geladen onderdelen van een iPhone in contact komen met water kan dit leiden tot het doorbranden van aansluitingen. Dit is vaak alleen te verhelpen door complexe soldeer reparaties, welke prijzig zijn, en vaak niet baten. Op het moment dat je telefoon in het water ligt telt elke seconde. Probeer daarom nadat je telefoon in contact is gekomen met water daarom deze zo snel mogelijk uit te zetten en niet meer aan te zetten. Leg hem ook niet aan de oplader. Krijg je de telefoon niet uit? Kom dan zo snel mogelijk langs bij Into Repair in Heinkenszand

 

Stap 2: Maak het oppervlak schoon

Maak het oppervlak van de iPhone grondig schoon met een shirt doek of ander vocht opnemend object wat op dat moment in de buurt ligt. Probeer elk restant water weg te poetsen. Let ook op je audiojack ingang en oplaad ingang.

 

Stap 3: To rijst or not to rijst

Leg je smartphone meteen te drogen met de scherm kant naar beneden. Rijst helpt inderdaad met het onttrekken van vocht, maar rijst gaat het vocht niet letterlijk uit de poriën van je telefoon trekken. Het blijft rijst, geen magisch wonder middel. Aangezien alle beetjes helpen raden we je toch aan je telefoon in een zak (liefst een vacuüm verpakking) gevuld met rijst te steken en hem daar in te laten totdat je het device naar een reparateur brengt.

 

Stap 4: Ga zo snel mogelijk naar Into Repair

Wanneer het kwaad is geschied is het belangrijk je erbij neer te leggen dat dit je geld gaat kosten. Ook al bleef je telefoon wellicht aan, blijvende schade kan ook later ontstaan indien er nog water in het device zit. Breng je telefoon na de val dus zo snel mogelijk naar een monteur toe, die haalt de telefoon open en verwijderd aanwezig vocht met speciale tools.

Let erop dat een waterschade onderzoek bij de meeste reparatie bedrijven erg prijzig kan zijn. Wij bij Into Repair verwijderen waterschade en onderzoeken eventuele defecten vanaf €39. Van de iPhones die waterschade hebben geleden en hier ter onderzoek worden gebracht, is bij het grotendeel het scherm en/of de batterij defect geraakt. De meeste devices werken weer helemaal nadat deze vervangen zijn.

 

Is jouw iPhone of andere smartphone in het water gevallen en wil je een afspraak maken ter onderzoek? Bel dan snel naar 06 43555923